Nasıl Öğrenmeli?
Scratch; MIT (Massachusetts Institute of Technology) Massachusetts Teknoloji Enstitüsü tarafından çocuklar için geliştirilen, sürükle bırak yöntemi ile kolayca programlama yapılabilen, kolay, kullanışlı ve eğlenceli görsel programlama ara yüzüdür. Tüm yazılım dillerince desteklenir.
Touch Develop; hızlı kod yazmanız için tasarlanmış tarayıcı tabanlı bir editördür. Tüm platformlarda çalışır.
Minecraft; Dünyada 25 milyon kullanıcısı olan ve desenli küplerle tasarım yapmanızı sağlayan 3-boyutlu bir gelişim oyunudur. BaşaranCIK Minecraft’ın ödül ve puan sisteminden uzak ve yaratıcı düşünceyi öne çıkartan yapısıyla çocuklarımızın keşfetme dürtüsünü geliştirir.
Blockly; görsel olarak program geliştirilmesini sağlayan bir Google kütüphanesidir. Tıpkı Scratch’te olduğu gibi çocuklara sevdirerek, hoş bir arayüzle kodlama fırsatı sunar. Çalışmalar web uygulaması olarak yapılır.
Tynker; Her yaştan çocuklara programlama öğreten ve amacı matematik, bilim, teknoloji ve mühendislik (STEM) için sağlam bir altyapı sağlamak olan online bir platformdur.
Lego Minestroms; 3.nesil programlanabilir robottur. Üzerinde kendi programlama yazılımlarını barındırmasının yanı sıra java, C++, C, Ada gibi programlama dillerini kullanılarak geliştirilebilir.
Hadi Partovi ve Ali Partovi kardeşler tarafından kurulan Code.org sitesi, bilgisayar bilimleri ve özelinde programcılığı herkese öğretebilme hayaliyle yayın hayatına başlamış bir platformdur. Dünyadaki tüm öğrencilerin %10 u tarafından kullanılmaktadır. Code.org, Microsoft, Facebook, Infosys Vakfı, Google, Omidyar Ağı ve çok daha fazlasını içeren cömert bağışçılar tarafından desteklenmektedir.
BaşaranCIK Ardunio uygulaması ile hayalinizdeki robotu kodlamanızı sağlar.
Lego, tarafından geliştirilen ve çocuklar için kodlama eğitim sisteminin yer aldığı eğitim kitleriyle eğlenirken, öğrenilir.